top of page

COVID-19: There is always light in the darkness


Οι μέρες που πρόκειται να έρθουν θα είναι δύσκολες, περίεργες αλλά και πρωτόγνωρες. Να θυμάσαι όμως πως πάντα υπάρχει φως στο σκοτάδι, το μόνο που χρειάζεται είναι εσύ να το βρείς. Στην ζωή γενικότερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο, και αυτές τις καταστάσεις τις βιώνουμε συνήθως ως απειλή. Γιατί βιώνουμε αυτές τις καταστάσεις ως απειλή; Γιατί πολλές φορές εμποδίζουν την δυνατότητα μας να αποφασίσουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο θα τις χειριστούμε, γιατί ίσως οι καταστάσεις αυτές απαιτούν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από εκείνον που είμαστε μαθημένοι να ακολουθούμε. Γιατί κατά κάποιο τρόπο αφαιρούν από εμάς το δικαίωμα να αποφασίσουμε την κατάληξη που θα έχουν οι καταστάσεις αυτές.


Με βάση τα σημερινά γεγονότα θα μπορούσαμε να πούμε πως βιώνουμε μια κατάσταση που επιλέγει για εμάς και όχι εμείς για εκείνη. Ωστόσο, υπάρχει φως μέσα σε όλο αυτά που συμβαίνουν. Μέσα σε όλο τον πανικό, τον φόβο, το άγχος και την απομόνωση μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους μας αλλά και με τους εαυτούς μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα μας φέρνει η ζωή, μπορούμε όμως να ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίο τα αντιλαμβανόμαστε και τα αντιμετωπίζουμε. Μια θετική προσέγγιση όσον αφορά τα σημερινά γεγονότα είναι να εκμεταλλευτούμε την “απομόνωση” και να αφιερώσουμε χρόνο για προσωπική ανασκόπηση και εμβάθυνση, για έκφραση αγάπης, για φροντίδα και αλληλεγγύη.


Αν δεν μπορείς να δείς το φώς να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνος/η και πως υπάρχουν επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που μπορούν να βοηθήσουν. Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες και για διευθέτηση συνεδριών παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω διαδικτίου είτε μέσω τηλεφώνου στο 96133350.

bottom of page