top of page

We see things as we are!


Μέσα από την προσπάθεια μας να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, διαμορφώνουμε απόψεις για κάθε κατάσταση, για κάθε γεγονός και για κάθε αλληλεπίδραση. Η έννοια που δίνουμε στις καταστάσεις της ζωής μας και το νόημα που δίνουμε στον κόσμο τον οποίο ζούμε βασίζονται στο σύνολο των βασικών μας πεποιθήσεων. Οι πεποιθήσεις αυτές επηρεάζονται από την κουλτούρα, τις αξίες μας, τα πιστεύω μας και τις εμπειρίες του παρελθόντος. Με βάση τις πεποιθήσεις αυτές διαμορφώνουμε την εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς μας αλλά και για τους ανθρώπους γύρω μας.

Είναι η αντίληψη του τι πιστεύουμε εμείς ότι είμαστε, τι νομίζουμε ότι είμαστε, που πρακτικά ορίζει πώς αντιδρούμε στη ζωή και κατά συνέπεια τι πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Συνειδητά ή ασυνείδητα οδηγούμαστε από αυτές στο πως θα αντιληφθούμε και πως θα αντιδράσουμε σε όλες τις περιστάσεις της ζωής μας.

Τι γίνεται όμως όταν οι πεποιθήσεις αυτές επηρεάζουν αρνητικά τον φακό με τον οποίο βλέπουμε την ζωή μας;

Πολλές φορές δεχόμαστε τις πεποιθήσεις μας ως γεγονότα και αλήθειες. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε πως οι πεποιθήσεις δεν αποτελούν πραγματικότητα και πως είναι δικές μας υποθέσεις. Είναι μια εσωτερική φωνή και μια συνεχόμενη αρνητική κριτική η οποία αντιστέκεται στην αλλαγή και μας εμποδίζει από το να αλλάξουμε τα μοτίβα των συμπεριφορών και των σκέψεων μας έτσι ώστε να ζούμε μια γεμάτη και ικανοποιητική ζωή.


bottom of page